BOLEA – The Art of Makeup (Interview)

BOLEA – The Art of Makeup (Interview) BOLEA – The Art of Makeup (Interview)

BOLEA – UMETNOST LIČENJA

LJUBLJANA
Sreda, 20. december 2017

Lea Bole je mlada, strastna, zelo ambiciozna, motivirana in predana umetnica ličenja.

"Zavedam se, da je uspeh zagotovljen le s trdim delom, zagnanostjo in odrekanjem. Prijatelji bi me v večini opisali kot 'večni optimist in nasmejani pozitivček', saj poskušam vsako stvar pogledati iz njene najsvetlejše plati," nam pove.

Od kod želja in ideja po ličenju?

Mislim, da sem imela to globoko skrito in zapečateno v sebi. Kot punčka sem zelo rada brskala po mamini kozmetični torbici in sprobavala takšne in drugačne izdelke za ličenje. Končala sem Srednjo šolo za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo v Ljubljani, smer kozmetika, in moram priznati, da sem tam pristala čisto spontano. Bila sem premlada, da bi se lahko odločila kaj si želim početi celo svoje življenje, a sem v 2.letniku prišla do spoznanja, da je to del moje prihodnosti. Počasi sem se začela izobraževati samo v smeri ličenja in ne kozmetike nasploh, že takrat pa sem ličila za srednješolske filme.

Koliko časa se s tem že ukvarjate? Kdaj in kje ste se šoli za to dejavnost?

Profesionalno se s tem ukvarjam zadnje leto, šolo ličenja pa sem končala junija letos. Vesela sem, da sem lahko uresničila to močno željo v sebi.

Pričeli ste tudi s pisanjem bloga. Od kod ideja za to? Komu je namenjen?

Res je. Končno sem se opogumila in naredila korak naprej. Za blog moraš imeti čas in voljo ter biti pripravljen na učenje in raziskovanje, pa tudi na to, da bralcem razkriješ nekatere določene osebne stvari, kar pa je seveda pogojeno s tem o čem pišeš. Ciljna publika so v večini ženske, ki vsakodnevno ali pa vsaj pogosto nosijo ličila, si pa želijo več idej, trikov in znanja, kako pravilno uporabljati in nanašati ličila. Prepričana sem, da bodo tudi neuporabnice ličil na mojem blogu našle kaj sebi uporabnega.

Od kod izvira ime bloga?

Poimenovala sem ga BoLea, kar je izpeljanka mojega imena in priimka, torej sem to kar pišem res in samo jaz. Ker sem po naravi boljši pisec kot govornik, mi je izražanje preko zapisanih besed veliko bližje in mislim, da je bil to razlog za nastanek mojega bloga, v katerem želim povezati svoje znanje ličenja s kozmetiko in nego kože.

Je v Ljublani veliko povpraševanja po profesionalnem ličenju?

Vedno več. Sicer je tudi makeup artistov že ogromno, se mi pa zdi, da dokler delaš dobro in resno, ter ohranjaš prijazen in cenjen odnos do dela in strank, bo za vse dovolj dela.

Kaj vam Ljubljana pomeni poslovno in kaj osebno?

Za Ljubljano bi skozi poslovne oči lahko rekla, da je primeren kraj za uspeh (če seveda ne ciljamo na tujino), saj se večina stvari odvija ravno tu, zato se mi zdi, da je tudi dela več kot drugod po Sloveniji. Osebno pa je to prelep kraj, kamor se vedno rada vrnem, saj sem tu doma, kjer imam tudi družino in prijatelje.

Kdo so vaše najpogostejše stranke?

Največkrat delam na raznih reklamah, ker sem se v tem našla in želim to početi še naprej. Imam pa nekaj terminov že rezerviranih za maturantski ples ter poroko naslednje leto.

Kakšni so vaši načrti za prihodnost?

Definitivno vztrajati v tem kar počnem, svoje znanje nadgrajevati z udeležbo tečajev in pridno delati še naprej.

Še kakšna misel za konec?

Ko najdeš to kar te veseli, pa tudi, če se na začetku zdi nemogoče, vztrajaj. Dovoli si sanjati in sanjam slediti. Upoštevaj kritiko ljudi, ki se na tvoje področje spoznajo in ceni vsako roko, ki ti je podana v pomoč. Nič ni samoumevno in tudi uspeh se ne zgodi čez noč, ampak je rezultat vztrajnosti in trdega dela. Uživaj življenje, ampak ga ne zapravi za stvari, ki ti v prihodnosti ne bodo koristile.

Pripavil: Jaka Jaklič

Uredila: Urška Košir

Foto: Marko Kržišnik, Rok Mlinar, Arin Rapuš, Maxi Tavčar, Jaka Jaklič, Tija Ažman

Sem res srečna? Si ti?
Božično Vzdušje & Rdeče Ustnice

Preberi Še