Obisk kozmetičarke? Ja ali Ne?

Hej!

Ok, da ne bom pisala bedarij in na dolgo delala uvoda, bom prešla k bistvu kar takoj.

Če odštejem prakso v šoli in delo druga na drugi, sem prejšnji mesec drugič v svojem življenju obiskala kozmetičarko – ja, na podlagi svoje izobrazbe, bi za svojo kožo čist brez problema skrbela sama, ampak mi ni hujšega od stanja pred ogledalom, stiskanja ogrcev in sama sebi povzročati bolečin, like… come on, s čem sem si to zaslužila?!

Zato v tem primeru raje obiščem kozmetičarko. Boli, ampak gre. Masaža in maska na koncu odtehtata vse! Prisežem! Aja, pa lahkoten občutek globinsko očišcene in negovane kože tudi.

Na kratko, a hkrati dokaj izčrpno bom opisala potek moje lepotne nege ter stanje moje kože takoj po njej in nekaj dni za tem.

Po sprejemu sem se ulegla na udobno posteljo, kjer me je kozmetičarka pokrila s cozzy odejo (to je ena izmed tistih, ki bi jih najraje kar v torbo zbasal in odnesel!). Lase in oblačila mi je zaščitila s kapo in brisačo, da sem po tretmaju iz salona odšla v enakem stanju, kot sem tudi prišla.

Prvih nekaj minut je namenila čistilnemu mleku, da je iz kože odstranila ličila in umazanijo, nato pa mi je naredila še peeling, da je odstranila odmrle celice s površine kože in je bilo tako globinsko čiščenje hitrejše, enostavnejše in manj boleče. Postiskala mi je ogrce po nosu, licih, čelu in bradi (kjer sem jih imela), ter drobne mozoljčke, ki so mi očitno ostali še od pubertete ???? (Ali pa je to samo zato, ker zgeldam stara 16 in to spada zraven haha).

No, najhujši del je bil mimo, sledilo je le še razvajanje.

Na kožo, ki je bila po globinskem čiščenju razdražena in občutljiva, mi je nanesla neopisljivo dišečo ampulo za regeneracijo in globinsko vlaženje in jo z masažo vtrla v kožo (spustila bom podatek, kako sem skoraj zasmrčala), nato pa še masko z algami in minerali, ki je mojo kožo navlažila in pomirila (fotka spodaj).

Iskeno ne vem, če bi znala opisat občutek, ko si hvaležen sam sebi, da si si vzel nekaj časa zase, se umiril, sprostil in se prepustil, da pa kdaj nekdo drug poskrbi zate. Evo, pa le ni samo zunanja nega in razvajanje.

Hvaležna sem Poloni in njenemu JP lepotnemu studiu na Rudniku, da je razvajala mene in mojo kožo. Ni le prijateljica, ampak tudi profesionalna oseba, ki ji 100% zaupam in vem, da bo zame vedno poskrbela tako, kot je najbolje. Polona, Hvala <3

Kaj moraš pričakovati po končanem globinskem čiščenju kože? Da se ravno ne zmeni s kozmetičarko na isti dan, kot imaš zmenek ali kakšen dogodek, kjer si želiš izgledat brezhibno. Koža je bila po tretmaju rdeča in razdražena zaradi globinskega čiščenja (normalen pojav). V naslednjih dveh dneh sem opazila, da se mi je okoli nosu in nekaj malega po licih tudi luščila (ob stiskanju je vrhnjica kože zaradi trenja poškodovana, kar pa ni nič narobe in izgine v roku nekaj dni, sploh če namažeš s kremo).

Vsekakor priporočam obisk kozmetičarke, sploh zato, ker ve, kako postiskati mozolje in ogrce, da pri tem ne rani kože in ne povzroči brazgotin!

Preden pa se poslovim, bi rada še dodala, da je blog napisan izključno zaradi moje želje in NI sponzoriran/napisan zaradi usluge/reklame/česarkoli takega. Želim pridobiti popolno zaupanje bralk in bralcev, brez lažnih besed kako je nekaj dobro in da morajo poskusit, ker če ne jim bo žal. Ne. Želim, da veste kaj je dobro in zakaj je dobro, odločitev a boste svoji koži namenili to ali ne, pa je v vaših rokah.

Hvala za branje.

Xxx,

Lea

Prava izbira pudra ni več problem
Rdeče ustnice na beli posteljnini

Preberi Še