Prava izbira pudra ni več problem

Izbiram pravi odtenek pudra?

Puder. Črta. Oranžno. Grdo.

Izbira prave podlage zna biti zelo izčrpljujoča, sploh za punce, ki o makeupu ne vedo veliko. Največkrat odtenek pudra izbiramo na napačnem delu telesa, na napačni svetlobi. Ob obisku trgovine, pudra ne sprobavamo na obrazu, sploh pa ne na roki ali zapestju.

Puder naj bi se lepo ujemal na štirih najbolj izpostavljenih mestih: čelu, lični ter čeljustni kosti in vratu.

Kako si pomagati pri nakupu pravega pudra? V trgovini si stvar olajšamo tako, da puder nanesemo na ključnico in s pomočjo tega najdemo odtenek, ki nam bo pristajal. Velikokrat problem nastane, ko punce iščejo pravilni odtenek s tem, da primerjajo puder z barvo kože na obrazu. Če puder izbiramo tako, da se ujema z odtenkom obraza, se lahko zgodi, da se po nanosu pudra čez celoten obraz, barva obraza razlikuje od barve vratu, kar seveda ni to, kar bi si želeli.

In še pomembno: Odtenek pudra NE izbiramo na umetni svetlobi v trgovini. Jaz sem s seboj nosila majhno ogledalo in tako odtenek pudra izbirala zunaj, na dnevni svetlobi.

Moj način izbiranja pudra:

  • Ogledalo, kuli, roka in robčki
  • Izberem znamko pudra, ki si jo želim (zase sem že od začetka uporabljala Catrice, potem sem to zamenjala za Makeup For Ever)
  • Na roko si iztisnem pudre, ki se mi zdijo skladni z mojim tonom polti in zraven napišem številko vsakega pudra (ker se na koncu vedno zmedem)
  • Grem ven iz trgovine in si s pomočjo ogledala nanesem odtenke pudra na ključnico ter tako izberem pravilni puder zase.

Da boš vedela pri naslednjem nakupu popolne podlage zase: V vsaki trgovini so ti primorani dati tester pudra, ko izbiraš novo znamko.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala in ti olajšala delo pri naslednjem nakupu ????

Hvala za branje. <3

Lea

PHOTO: Nina Bajec

MODEL: Jo Zornik

Makeup LAB (Vlog)
Obisk kozmetičarke? Ja ali Ne?

Preberi Še