Rdeče ustnice na beli posteljnini

Z LIČILI V POSTELJO?

Hej!

Danes bom pisala o zelo pomembni temi – odstranjevanju ličil pred spanjem.

Zavedam se, da se koža stara kljub pravilni negi in vem, da če zdaj ne bom pazila nanjo, mi bo čez čas, ko se mi bodo začele pojavljati gube, žal. Vsem mladim puncam, ki zdaj berete to, se mogoče zdi vse to čudno, ampak verjamem, da se boste čez slabi dve desetletji spomnile na moje besede.

Naša koža nujno potrebuje skrb. In ena izmed teh je definitivno odstranitev ličil pred spanjem. Zakaj?

Naštela bom tri preproste razloge:

1. Nastanek mozoljev;

Naša koža je prekrita z majhnimi luknjicami, ki jim pravimo pore; te pa proizvajajo sebum (loj), ki je naš zaščitni plašč (manjša izguba vode, mikrobi ne vdirajo v kožo…) in ko gremo z ličili v posteljo, naša koža enostavno ne more opravljati svojega dela, ker se sebum nabira v naših porah, to pa povzroča nastajanje mozoljev, ogrcev.

Da ne omenjam vse umazanije, ki jo nanesemo na posteljnino in potem na tem še večkrat spimo.

2. Utrujen izgled;

Tudi medtem ko spimo, se koža obnavlja in stalno proizvaja nove celice, prav tako pa se stare odluščijo. Če spimo z ličili, koži ne dovolimo, da opravlja to nalogo, kar lahko preide k slabemu, utrujenemu izgledu le-te.

3. Uboge trepalnice;

Očesni makeup lahko izzove hude reakcije, sploh če med spanjem eyeliner ali maskara prideta v stisk z očmi. Poleg tega pa tudi trepalnice potrebujejo dihat in si spočiti. S časom lahko postanejo krhkejše, krajše. Lahko pa nam začnejo tudi izpadati.

Če po dolgi prežurani noči nimamo moči, da bi pred spanjem stale v kopalnici pred ogledalom, potem je rešitev lahko to, da imamo robčke za odstranjevanje ličil v predalu pri postelji in si ob prihodu domov na hitro očistimo obraz. Tudi to je bolje, kot nič.

Lea, <3

Za vse, ki ste rade popolne za svojega moškega… Zakaj bi nosile makeup, če lahko blestite z zdravo kožo in lepim sijajem. Pri koži vam prav nič ne bo pomagala zdrava prehrana, šport itd, če ne boste zanjo skrbele tudi na tak način, da ji boste omogočile dihanje.

Tvoja koža si zasluži vsaj malo tvojega časa!

Hvala za branje,

Obisk kozmetičarke? Ja ali Ne?
Krofi bodo, kaj pa maska?

Preberi Še